Florence

Metropool van de renaissance: Wie door Florence slentert, ziet telkens weer iets nieuws - te pas en te onpas. Zien en ontdekken wordt in deze stad, meer nog dan in welke stad ook, alles waar het bezoek om draait. Ook wie voor het eerst hier is, ziet veel oude bekenden: Micheangelo`s 'David', Giambologna`s 'Sabetijnse maagdenroof'- wereldberoemde beelden wachten langs de kant van de weg op bewonderaars. En de Galleria degli Uffizi belooft kunstliefhebbers met zo`n 1000 meesterwerken de hemel op aarde: Leonardo`s 'Verkondiging', Botticelli`s 'Geboorte van Venus'... De legendarische dom en de paleizen van de Medici! Maar florence, hoofdstad van Toscane, is ook een stad van het heden, een stad van levenskunstenaars, een stad vol levensvreugde.

 
 

Rome

In Rome liggen - misschien wel meer dan in welke andere stad ter wereld ook - heden en verleden dicht bij elkaar. Het is moeilijk om te onttrekken aan de charme en het levensgevoel van deze stad, ongeacht of men hier voor de eerste of de zoveelste keer komt. Hier zijn het leven van alledag en eeuwenoude historie en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Antieke Sarcofagen doen dienst als fontein, heidense tempelzuilen ondersteunen zijschepen van christelijke kerken, voor het Colloseum poseren gladiatoren met mobiele telefoontjes en op de plaats delict van de moord op Ceasar staan nu tefeltjes van een tratoria. De eeuwige stad lijkt wel een enorme bühne, een wereldtheater in het klein, waarop iedereen al duizenden jaren zijn eigen rol speelt.

 
 

Toscane en Pisa

Benvenuti, is de welkomstgroet in Toscane, zoals overal in Italië. De bewoners van Toscane zijn van oudsher gastvrij; ze zijn trots op de schoonheid van hun land en zien graag bezoekers die hun cultuur en landschap op waarde weten te schatten. Onuitputtelijk is de rijkdom aan Toscaanse kunstwerken, de veelzijdige natuur weet eenieder te verukken, vermaard zijn de hoffelijkheid en de culinaire geneugten. Geen wonder dat Toscane tot de populairste reisbestemmingen in Europe behoort: de streek biedt vrijwel alles wat een vakentie aantrekkelijk maakt. Strandpret op de uitgestrekte stranden langs de kust en wandelingen in het heuvelland, uitstekende wijnen en gemoedelijke trattoria`s, middeleeuwse bergdorpjes en schilderachtige stden, feesten en fresco`s, cafe`s en kathedralen.....